1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Rejs z Bengkulu do Dżakarty miał prawie godzinne opóźnienie, którego przyczyna był wonny owoc znajdujący się w luku bagażowym.

Pasażerowie z powodu bardzo nieprzyjemnego zapachu nie dopuścili do wystartowania samolotu należącego do linii Sriwijaya Airdo Dżakarty

 

sriwijaya-air.jpg

 

Razem z pasażerami miał podróżować ładunek duriana. Pasażerowie nie mogli znieść ostrej woni owocu, która jest podobna do połączenia zepsutego mięsa i starego sera pleśniowego.

 

Transportowanie duriana samolotami pasażerskimi nie jest nielegalne, ale ładunek musi być zapakowany zgodnie z przepisami i musi znajdować się w ładowni.

 

Po sprzeciwie pasażerów, przewoźnik ugiął się pod ich żądaniami i obsługa wyniosła z bagażowni worek z duranem. Samolot wystartował z godzinnym opóźnieniem po dokładnym wywietrzeniu pokładu.