Wędrując „Szlakiem Cumulusów” przelecieliśmy juz półmetek tej wyjątkowej podróży.

Wyprawa to nietypowa i oryginalna, bo stanowiąca niekonwencjonalny sposób wręczenia statuetek   i wyróżnień laureatom ogólnopolskiego wydarzenia CUMULUSY 2020.

Wśród dotychczasowych laureatów znaleźli się mistrzowie sportów lotniczych – Patrycja Pacak, Wojciech Bógdał i Łukasz Wójcik, a także Artur Kielak wraz z pilotami samolotów bojowych, którzy zostali docenieni za niebywały kunszt pilotażu prezentowany podczas pokazów lotniczych. Do grona wyróżnionych zawodników dołączyli też Krzysztof Michalak, Tomasz Walczak i Bartosz Nowicki, którzy jako pierwsi w sześcioletniej historii Cumulusów otrzymali statuetkę Cumulus Fair Play.

Listę firm, instytucji, organizacji i osób, które w tej wyjątkowej edycji Cumulusów zyskały uznanie przedstawicieli Kapituły uzupełniają: Lotnicze Pogotowie Ratunkowe z dyrektorem R. Gałązkowskim na czele, Michał Graczyk – organizator Antidotum Airshow w Lesznie, Magda Taczkowska i Dominik Motoła – pasjonaci budujący od podstaw własny samolot, Stefan Kraszewski – autorytet reprezentujący środowisko kontrolerów lotniczych, Wirtualne Biało-Czerwony Iskry – grupa pasjonatów wykonująca wirtualne pokazy lotnicze, Kacper „Kakadz” Kolibowski – fanatyk fotografii lotniczej oaz Milenka Bąk – brązowa medalistka światowego konkursu plastycznego o tematyce lotniczej.

Organizatorzy:

AIR SPORTS PROMOTION & FUNDACJA AVIATORNIA