Zdjęcie dnia

Pogoda

Dołącz do nas !

FB TW google-plus-ikona-2012 YT

1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Genewa, 20 marca 2017: Wizz Air Holding plc (‘Wizz Air’), największa niskokosztowa linia lotnicza w Europie Środkowo-Wschodniej, ogłasza, że Diederik Pen, dyrektor ds. operacyjnych, będzie łączyć tę funkcję ze stanowiskiem wiceprezesa firmy. Jego nominacja zacznie obowiązywać od 1 kwietnia 2017 roku.

Diederik Pen dołączył do Wizz Air w styczniu 2013 roku na stanowisko dyrektora ds. operacyjnych. Pod jego przewodnictwem zespół operacyjny Wizz Air zapewnia najlepsze w swojej klasie, niskokosztowe i niezawodne usługi lotnicze. Wizz Air utrzymuje najwyższy wynik wydajności swojej floty samolotów Airbus A320 i A321 poprzez wykorzystywanie swoich maszyn ponad 12 godzin dziennie osiągając jednocześnie jeden z najniższych wskaźników w branży w zakresie odwołania lotów. Diederik Pen zostanie członkiem zespołu zarządzającego firmy jako dyrektor ds. operacji lotniczych i będzie raportować do prezesa Wizz Air, Józsefa Váradiego. Jego miejscem pracy będzie siedziba firmy w Budapeszcie.

József Váradi, prezes Wizz Air powiedział:

“Jest mi niezwykle miło poinformować o mianowaniu Diedrika Pena na stanowisko wiceprezesa oraz dyrektora ds. operacyjnych. Diederik odegrał niezwykle istotną rolę w dynamicznym i znaczącym rozwoju naszej firmy na przestrzeni ostatnich 4 lat. Jego nominacja jest wyrazem uznania dla osiągnięć zespołu, któremu przewodzi, za działania, które zaowocowały 20% wzrostem wydajności WIZZ w bieżącym roku finansowym i rozszerzeniem mapy baz operacyjnych do 28 miast w 15 krajach w 2017 roku, przy jednoczesnym utrzymaniu najlepszych w swojej klasie wskaźników eksploatacji oraz niezawodności lotów. Cieszymy się na dalszą współpracę i wspólne wyzwania zawodowe.”

O Wizz Air

Wizz Air jest największą̨ niskokosztową linią lotniczą w Europie Środkowo-Wschodniej, której flota składa się̨ z 79 samolotów typu Airbus A320 i A321 latających z 28 baz na ponad 500 trasach łączących 138 lokalizacji w 40 krajach. Wizz Air zatrudnia zespół ponad 3000 ekspertów, którzy dbają̨ o wysoką jakość́ usług i niski koszt biletów, co uczyniło Wizz Air najpopularniejszą linią lotniczą, wybieraną przez 23 mln pasażerów w 2016 roku. Wizz Air jest spółką notowaną na Giełdzie Papierów Wartościowych w Londynie jako WIZZ oraz zrzeszoną w FTSE 250 i FTSE All-Share Indices. Wizz Air należy do Międzynarodowego Stowarzyszenia Przewoźników Lotniczych (IATA) i posiada certyfikat IOSA będący wyznacznikiem bezpieczeństwa linii lotniczych. Linia Wizz Air otrzymała tytuł 2016 Value Airline of the Year przyznawany przez magazyn Air Transport World, jeden z czołowych tytułów poświęconych tematyce lotniczej. Ponadto Centrum Transportu Powietrznego (CAPA), wiodący dostawca niezależnych informacji dotyczących rynku lotniczego, uznało Wizz Air za Niskokosztową Linię Roku 2016.

Żródło: WIZZAIR